Wat is een hydrofiele doek?

Een hydrofiele doek wordt gemaakt van mousseline, een fijn geweven ademende stof. Deze manier van weven is ontstaan in Bangladesh tijdens de Middeleeuwen. Mousseline is een van de puurste, eenvoudigste, zachtste en, als je het mij vraagt, meest perfecte stoffen ter wereld.

Ademend
Wat maakt mousseline dan zo geweldig? Ten eerste: het ademend vermogen. Het open geweven en lichtgewicht weefsel van mousseline zorgt voor luchtstroom, waardoor het risico op oververhitting en verstikking wordt verminderd. Deze kwaliteit helpt je baby comfortabel en veilig te houden als je je baby inbakert in een hydrofiele doek of als hij of zij eronder slaapt.

Water aantrekkend
De definitie van hydrofiel is ‘water aantrekkend’. Hiermee heb je het volgende punt te pakken. Een hydrofiele doek is een heel fijne handdoek voor je baby. Omdat ze dun zijn kom je makkelijk tussen alle huidplooitjes en kleine teentjes. Probeer dat maar eens met een gewone handdoek! Na de babytijd hoef je geen afscheid te nemen van hydrofiele doeken want ook voor je grotere kind zijn ze heel handig, bijvoorbeeld na zwemles. Een extra voordeel van de weving is dat ze ook snel weer droog zijn als je ze na gebruik even aan de waslijn of over de verwarming hangt.

Duurzaam
Mousseline is ook duurzaam. Iedereen weet dat zodra je een baby hebt, je wasmachine overuren gaat maken. Hydrofiele doeken zijn bestand tegen talloze wasbeurten, en worden na verloop van tijd nog zachter. Sommige merken hydrofiele luiers en swaddles zijn voorgewassen en zijn al heel zacht, andere merken zijn in het begin wat stugger.

Elasticiteit
Het delicate en toch duurzame weefsel van mousseline heeft ook een soort elasticiteit waardoor het iets meegeeft. Je kunt je baby er daardoor goed mee inbakeren zonder dat het al te beperkend is.