Wasadvies


Het is aan te raden de hydrofiele doeken een paar keer te wassen voor gebruik, lees hiervoor de wasvoorschriften op het label van de doek.

Wat betreft de hamamdoeken raden we aan om bij de eerste keer wassen alle knoopjes van de franjes even extra goed aan te trekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan. Voor het eerste gebruik de hamamdoek indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn als het om gekleurde doeken gaat. Dit is niet noodzakelijk, maar het komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vochtopname. De doek zal er ook minder door krimpen. De hamamdoek kun je daarna wassen op 40 graden. Gekleurde hamamdoeken kun je het beste de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen.

Hamamdoeken van Happy Towels en Ottomania mogen warm in de droger, hamamdoeken van Lantara niet.

Tip: loop voor je gaat wassen de knoopjes in de franjes na en trek ze waar nodig nog even stevig aan. Ook een leuke bezigheidstherapie voor op het strand als je even geen zin hebt om te lezen. ;-)

Het gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat hamamdoeken en swaddles minder goed vocht opnemen. Beperk daarom het gebruik van wasverzachter of gebruik het niet. Strijken vermindert ook de vochtopname. Daarom adviseren we een hamamdoek niet te strijken, tenzij je ze niet gebruikt om mee af te drogen.

De hydrofiele doeken van KipKep: Blenker Baby, Blenker Kid, Blenker XL en de Blenker Washand wassen met gelijke kleuren tot 60 graden. De doeken kunnen heet in de droger. De maximale krimp = 10%.
 
(De kleuren op de website kunnen afwijken.)

Heb je vragen?

Neem gerust contact met me op via het contactformulier, per email, telefoon of social media (Facebook - Twitter). 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 06 - 39 77 96 60.