Waarom hydrofiele doeken?


Wij vinden ze onmisbaar, de hydrofiele doeken, maar waarom zijn ze nou zo handig?

Praktisch én mooi
Hydrofiele doeken zijn er tegenwoordig in allerlei mooie prints, kleuren en maten. Je vindt er dus altijd een die perfect bij jou en je baby past, of je nou een monochrome mama bent, een babykamer in dinostijl hebt en ook als je een iets 'volwassener' print zoekt. Je gebruikt ze trouwens niet alleen als je kinderen hebt, maar ook gewoon voor jezelf. Ze zijn namelijk superabsorberend en drogen ook nog eens heel snel, omdat ze zo lekker licht en dun zijn. En wist je dat je (lange) haar minder pluist als je het droogt met een hydrofiele doek? Hoe fijn is dat! Ze zijn ideaal voor thuis, maar net zo handig mee in je tas naar het zwembad, het strand, de picknick, de sauna of op reis.

Wil je meer weten over hydrofiele doeken? Kijk dan hier.

Luiers
De luiers (over het algemeen 70x70 cm) zijn handig voor als je een baby hebt die je lekker zacht wilt kunnen afdrogen. Omdat de doeken zo dun zijn, kun je makkelijk tussen de plooitjes in de huid droogmaken.

Multidoeken of swaddles
De multidoeken of swaddles zijn bij ons de doeken vanaf 115x115 (maar meestal 120x120) cm die je kunt gebruiken als handdoek, omslagdoek, doek voor in de box, het ledikant of de wieg. Of als extra zonnescherm in de kinderwagen. Deze doeken zijn ook ideaal als vakantiehanddoek, voor als je gaat kamperen, of gewoon makkelijk in de koffer of rugtas.

De grote doeken of hamamdoeken
Dit zijn de doeken die je als volwassene makkelijk kunt gebruiken. De formaten verschillen per merk, de grootste is zelfs 195x300 cm. Ideaal als je met z'n allen op het strand wil liggen, of voor de picknick.
Deze doeken zijn eigenlijk de ideale vakantiehanddoek; ze zijn groot, dun en licht. Waarom een badhanddoek meenemen in je koffer als deze leuke hippe doeken veel praktischer zijn!?